Tips innan resan – Utesäljare

Visst är det effektivt med möten, där du kan visa kunden hur dedikerad du är och hur mycket ditt företag vill vinna just honom/henne.

Om kunden vet att du har rest en hel del för att träffas, så vet denne att även du vill att det skall bli en lönsam resa och att du är väl förberedd på att möta kundens behov.

Lite tips, innan du sätter dig i bilen, flygplanet eller tåget:

Boka flera möten på samma ställe. Det är mycket effektivare att ha flera möten inbokade, för att du så kommer upp i varv och har alla argument och motargument fräscht i huvudet.

Ring (bättre än att maila) och bekräfta att du nu snart är på väg. (Var inte rädd för att kunden skall boka om. Utgå ifrån att det är självklart att kunden inte har någon möjlighet till ändra på datum.)

Gå på spontana möten. Har du lite tid över så utmana dig själv och gå på ett spontant obokad möte. Vad har du att vinna och vad har du att förlora?

Avsluta på en fredag. Är du långt hemifrån och har möjlighet att avsluta din rundtur på en fredag, så gör det. Dels hinner du “landa” igen och samla tankarna innan du är på kontoret och dels så kan du njuta lite och upptäcka orten du befinner dig på.

Betala inte för mycket. Använd kostnadsfria tjänster som tex. http://www.bokasmart.se för att jämföra priser.

Planera dina tider. Se till att inte stressa dig själv för mycket med att ha ett allt för tajt schema. Det kan ta tid att ta sig till den ena kunden från den andra. Speciellt om du är ny i stan.

Packa lätt. Självklart skall du inte ta mer med dig än vad du behöver. Och att behöva bära runt en massa tar bara en onödig fokus från det viktiga: Att visualisera mötet.

Passa på att samla poäng på de olika flygbolagen. Vem vet hur många resor det blir detta år.

Trevlig resa och sälj väl!