Säljare i världsklass – Mental träning

Sälj som en världsmästare

Mental träning är ett konkret sätt att uppnå bättre resultat – nästan oavsett vad det gäller, enligt dem som provat.

Grundtanken är att medvetet programmera om hjärnan för att uppnå ett bestämt mål Metoden kan också hjälpa människor att jobba mer fokuserat och ta kontroll över situationer som känns jobbiga. Till exempel en säljsituation med en sur kund, eller ett ångestladdat möte med chefen.

Mentala säljtips:

Affirmation. Formulera dina önskningar kort, enkelt och positivt i nutid. Säg dem flera gånger om dagen tyst eller högt för dig själv. Exempel: “Jag mår bra. Jag är lugn, trygg och säker. Jag har alla resurser jag behöver för att driva mitt företag. Jag kan min produkt Avvisande gör mig stimulerad och entusiastisk”.

Visualisering. Föreställ dig en situation som du vill att den ska vara och kännas. Exempel: Du är på väg till en kund. Före besöket tar du fem minuter då du sluter ögonen och hämtar känslan från ett tidigare, lyckat kundbesök. Applicera den känslan på det besök du har framför dig. Se dig själv på kundbesöket och upplev med alla dina sinnen en bra relation, kundens intresse, samt din förmåga att presentera och sälja in din produkt eller tjänst. Se det som på en film – och ta med dig känslan in på mötet.

Ändra sinnestillstånd. Om du har en obehaglig eller besvärlig kund, föreställ dig kunden med clownnäsa för att avdramatisera situationen och bli av med din nervositet.